Gemeenteraad


Wij zijn Volt. Een Europese politieke beweging die van onderop tot stand is gekomen. En daarom zitten wij in de gemeenteraad.

Jouw dagelijks leven start bij jou thuis. In de straat. In het dorp of de stad. Dat is waar de gevolgen van Corona, klimaatverandering en politieke beslissingen tot leven komen. Dat is waar de eerste stappen genomen kunnen worden naar verandering. Naar een sociale en duurzame samenleving. Wij willen samen werken aan een Europese Unie die werkt voor iedereen. Dat doen wij in de gemeente, in het land en in Europa.

In heel Europa zien wij wat de kracht is van mensen die samenwerken. Wij weten wat er mogelijk is als mensen de handen ineen slaan. En wij geloven dat mensen zelf het beste weten hoe we kunnen bouwen aan groene, eerlijke en sociale samenleving.

Dat wij een Europese partij zijn, betekent meer dan vertegenwoordiging in Brussel. Dat betekent dat wij in heel Europa aanwezig zijn en vertegenwoordigd willen zijn. Juist om te horen wat er bij iedereen speelt. In Groningen, in Hamburg en in Rome. Goed bestuur vindt dan ook op élk niveau plaats.