Raadsleden en Commissie

#1 Jacco Rubenkamp

Jacco is een geboren en getogen Eindhovenaar. Hij woont en werkt er, en er is geen andere plek die hem zo een warm gevoel geeft. Hij wil zich inzetten voor kostenefficiënte en structurele oplossingen. Hij werd lid van Volt omdat hij zelf liever het wiel gebruikt, dan opnieuw uitvindt. Om Nederland heen kampen de landen met dezelfde uitdagingen als wij, en daar zijn oplossingen bedacht die ook voor ons interessant zijn. Het pan-Europese karakter van Volt maakt die kennisoverdracht makkelijk, maar ook het landelijke Volt team is een bron van inspiratie. Bijvoorbeeld het idee van een stadsboswachter. Die kan bomen planten, natuur inpassen in bestaande bebouwing, en het natuurlijke ecosysteem in de stad onderhouden, zoals we al zien in Rotterdam. Waarom hebben we die in Eindhoven nog niet? 

Jacco_Rubenkamp

E-mail: jacco.rubenkamp@volteuropa.org 

Insta: @jaccorubenkamp

Linkedin: https://www.linkedin.com/in/jrubenkamp 

Facebook: facebook.com/RJaccom

Twitter: @jaccorubenkamp

#2 Inge Teklenburg

Inge is lid geworden van Volt omdat ze het Europese geluid in Eindhoven wil horen. Ze wil zich inzetten voor de 5+1 uitdagingen van Volt (Smart State, Economic Renaissance, Social Equality, Global Balance, Citizen Empowerment + EU Reform). Deze onderwerpen hangen met elkaar samen. Bijvoorbeeld een gezonde lokale economie, voldoende beschikbaarheid van behoorlijke woonruimte en toegankelijke overheidsdiensten dragen bij aan sociale gelijkheid en volwaardige deelname van burgers aan de maatschappij. Ook voeding is essentieel voor een goede ontwikkeling. Daarom is Inge blij dat Volt in veel gemeenten het aanbieden van een lunchprogramma aan scholieren in het beleid heeft opgenomen. Ze gaat zich daar dan ook in Eindhoven voor inzetten. Daarnaast wil ze zich richten op een groene en veilige openbare ruimte, het stimuleren van deelname aan sport en cultuur en ondersteuning van mensen die zich inzetten voor hun eigen omgeving. 

Inge_Teklenburg

E-mail: inge.teklenburg@volteuropa.org

LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/ingeteklenburg

Twitter: @ITeklenburg

Instagram: @ingeteklenburg

Facebook: https://www.facebook.com/inge.teklenburg/

#3 Robin Brokmann

In 2006 verhuisde Robin voor zijn studie naar Eindhoven verhuisd en sindsdien is hij verliefd op de stad. Na een fijne periode in Strijp en Stratum, woont hij sinds kort in het mooiste gedeelte van de stad: Tongelre.
De afgelopen maanden maakte Robin zich hard voor een veiligere fiets en wandelomgeving in Tongelre. En dat is wat hij wil blijven doen: zich inzetten voor meer ruimte om veilig te fietsen en te wandelen, beter openbaar vervoer en het luisteren naar inwoners. Een duurzame, digitale en sociale stad, waar het fijn wonen is voor iedereen. En waar we kijken naar hoe andere steden in Nederland en Europa dezelfde uitdagingen als Eindhoven oplossen. Door samen te werken staan we sterk.

Robin Brokmann Eindhoven raadslid

Email: Robin.Brokmann@volteuropa.org

Linkedin: linkedin.com/in/robin-brokmann

Instagram: @robin_brokmann